De kracht van liefdevolle vriendelijkheid – Insight Nederland organiseert haar eerste retraite.

Voor het eerst sinds Insight Focused neuroTherapy (IFnT) in Nederland bekend is, dat wil zeggen sinds 2006, organiseert de Nederlandse coördinator, Esther Jansen, een retraite: de kracht van liefdevolle vriendelijkheid. “Het is mijn passie dat meer mensen IFnT kunnen ervaren en toepassen. Het is namelijk veel meer dan een therapie; het is een vriendelijke, niet oordelende manier om jezelf, de ander en God beter te leren kennen en vrij te worden van overtuigingen die je in de weg staan om jezelf te zijn.”

De oorsprong van deze methode ligt in Nieuw-Zeeland. Pauline Skeates ontwikkelde hier Insight Focused neuroTherapy en is zowel directeur van Insight International als therapeut. Haar brede en diepe kennis van en ervaring met verschillende behandelmethodes en neurologische wetenschappen hebben haar ervan overtuigd dat er niets mis is met ons mensen, maar dat we zijn waar we nu zijn door wat er met ons is gebeurd. “Veranderingen zijn werkelijk mogelijk wanneer we een ander zicht krijgen in de liefdevolle en vriendelijke aanwezigheid van de altijd Aanwezige.”

Tijdens de retraite die van 3-5 april 2020 georganiseerd wordt is Pauline Skeates de hoofdspreekster. Jansen: “Het is een voorrecht om door haar onderwezen te worden. Terwijl ze veel kennis en ervaring heeft weet ze het op een persoonlijke manier dichtbij te brengen. Ze neemt je op een ontspannen en humorvolle manier mee op reis naar je eigen onderbewustzijn; de plek waar je werkelijke overtuigingen leven.”

Tijdens de retraite is er tijd voor verwondering, verdieping, verstilling, onderwijs en creativiteit. “Juist ook de verschillende verwerkingsvormen helpen je om stil te staan in plaats van maar door te gaan. Met aandacht stil te staan bij je zelf. Te ontdekken waar je werkelijk behoefte aan hebt. Te luisteren naar die zachte liefdevolle en vriendelijke stem in je binnenste die altijd bemoedigende en opbouwende woorden over je spreekt, maar die makkelijk overschreeuwd wordt, juist ook door onze innerlijke overtuigingen”, aldus Jansen.

Insight International is een wereldwijde ‘community’ van therapeuten en trainers die willen bijdragen aan het psychologische welzijn van mensen. Ze bieden een combinatie van christelijke en wetenschappelijke onderbouwde trainingen en therapie aan om mensen te helpen meer te worden wie ze bedoeld zijn. Jansen, zelf psychologe maakt samen met meerdere Nederlandse therapeuten en hulpverleners deel uit van deze community. Tot nu toe werden er in Nederland met name trainingen gegeven om IFnT als methode bekend te maken. Met het afronden van de opleiding is het mogelijk om gecertificeerd IFnT therapeut te worden. Dit is de eerste retraite waar mensen die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met IFnT ook welkom zijn. Je hoeft geen therapeut, coach of hulpverlener te zijn.

Zelf ervaren?

Benieuwd naar hoe Insight Focused neuroTherapy jou kan helpen jouw beste leven te leven?