Retraite: The Power of Loving Kindness

Retraite: The Power of Loving Kindness

The Lord will send His Loving Kindness in the day. And His song will be with me in the night.”
Psalm 42:8 NLT

Verlang je ernaar om meer van Gods liefdevolle vriendelijkheid te ervaren? Naar tijd en ruimte om in Zijn goedheid te zijn? Om even stil te staan en te genieten van schoonheid en genade? Heb je behoefte aan meer vrede in je hart en gedachten? Aan tijd en aandacht voor jezelf? We nodigen je uit voor onze retraite, “The power of loving kindness”.

Het is Gods grootste hartsverlangen voor ons als mensen dat we Zijn liefde ervaren. Hij weet hoe we in Zijn liefdevolle vriendelijkheid op adem kunnen komen. Hoe we kunnen transformeren, van binnenuit, in plaats van steeds harder te werken om maar goed genoeg te zijn. God nodigt ons uit om stil te worden in, tot rust te komen bij en te vertrouwen op Zijn genade en liefdevolle vriendelijkheid. Wat een geschenk!

Soms staan onze bewuste en onbewuste overtuigingen in de weg, om dit bijzondere geschenk te kunnen ontvangen. Buiten ons bewustzijn om is ons zenuwstelsel steeds bezig om de risico’s van de omgeving in te schatten en ons gedrag naar aanleiding daarvan te sturen. Als ons systeem onder druk staat en gestrest is, dan sluit een deel van onze hersenen zich af waardoor we een tunnel visie krijgen. Dit beperkt ons functioneren. Hierdoor kunnen we moeilijk in de rust zijn om te ontvangen, ons potentieel kan zich niet ten volle ontwikkelen en we kunnen onszelf niet zien zoals God ons ziet.

Als we een stapje terug nemen en het streven en de zorgen loslaten, zal de vrede van God ons hart vullen. We kunnen onszelf openen en Zijn liefde binnen laten. Door los te laten, kunnen we terugvallen in Zijn beeld in ons, we veranderen naar Zijn evenbeeld door Zijn liefdevolle vriendelijkheid.

Tijdens deze retraite is Pauline Skeates, de grondlegster van Insight Focused Therapy (IFT),  de hoofdspreekster. Haar enthousiasmerende, pakkende en humorvolle stijl van spreken maakt dat je je direct thuis voelt. Ze nodigt je uit om gedurende deze drie dagen mee op reis te gaan; om te ontspannen in de veiligheid van liefdevolle vriendelijkheid. Je zult leren wat er nodig is voor je brein om nieuwe, helpende verbindingen aan te kunnen leggen. Je zult kennis opdoen over hoe je brein werkt en merken hoe je de natuurlijke processen van je brein kunt inzetten om inzichten te krijgen en integratie en herstel te laten plaatsvinden. Je zult ontdekken dat er niets mis is met je, maar dat het te maken heeft met wat er gebeurd is met je, waardoor je bent waar je nu bent. Veranderingen zijn werkelijk mogelijk wanneer we een ander zicht krijgen in de liefdevolle en vriendelijke aanwezigheid van de altijd Aanwezige.

Tijdens deze retraite is er tijd voor onderwijs, aanbidding, verwondering, verstilling en tijd met elkaar. Je krijgt de kans om ervaringen op te doen die je leven zullen veranderen. Er zal tijd zijn om creatief aan de slag te gaan en natuurlijk gaan we ook genieten van heerlijke maaltijden, gezelligheid, de natuur en veel tijd voor jezelf.

Hotel:
Het Van der Valk hotel A1 ligt op 8 minuten afstand van de Eemlandhoeve en  heeft een aantal kamers voor ons gereserveerd. De kosten voor een 2-persoons kamer zijn € 115,- voor twee nachten, inclusief ontbijt. De kosten voor een eenpersoonskamer zijn € 200,- voor beiden nachten, inclusief ontbijt. Het is eventueel mogelijk om extra nachten bij te boeken voor het hotel, wanneer je dit wenst wil je dan de exacte data doorgeven waarop je er wilt zijn? Dit kan in de ‘opmerkingen’ blok wanneer je je aanmeldt. Wij zullen dit dan voor je reserveren en vragen je de kosten van het hotel direct met de kosten voor de retraite aan ons over te maken.

We hebben de kamers in elk geval tot 1 maart kunnen reserveren. Wanneer je gebruik wilt maken van een kamer in dit hotel, dan vragen we je om je voor 1 maart aan te melden voor de retraite.

Budget optie:
Er zijn een beperkt aantal plaatsten voor overnachting op het terrein van de Eemlandhoeve. Er zijn drie Pipo wagens met 4 bedden elk (€ 150,- groot / € 120,- klein voor beiden nachten per wagen). Deze optie is echter alleen geschikt voor mensen die elkaar kennen en kan alleen gereserveerd worden per Pipowagen (dus niet per persoon). Verder is er beperkte mogelijkheid om het terrein te overnachten met je eigen caravan/camper/tent (10.- per persoon per nacht).

De Eemlandhoeve is nog geen officiële kampeerlocatie en heeft daarom ook niet de voorzieningen hiervoor. Zo is er één douche beschikbaar en kunnen de wc’s in het hoofdgebouw gebruikt worden. Mocht je van deze opties gebruik willen maken dan verzoeken we je om hierover zelf rechtstreeks contact op te nemen met de Eemlandhoeve en dit bovendien aan te geven bij je aanmelding onder ‘opmerkingen’.

Bed and Breakfast:
Gaat je voorkeur uit naar een verblijf in een Bed & Breakfast? Er zijn verschillende B&B’s in de buurt. We verzoeken je dan om dit zelf te regelen. Let op: wacht niet te lang met reserveren.

Dieet wensen:
Heb je bepaalde dieet wensen, geef dit dan aan in de ‘opmerkingen’ blok?

Datum: tot nader order uitgesteld
Tijden: 09:30 op vrijdag tot zondag 16:30 (inclusief avondprogramma)
Sprekers: Pauline Skeates
Locatie: De Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7, Bunschoten-Spakenburg

Kosten: € 300,- (zonder overnachting, met uitgebreide maaltijden)
Bij opgave voor 1 maart kom je voor €250,- euro. Echtparen kunnen samen komen voor €400 (vanaf 1 maart voor €500,-).
De prijs is inclusief lunch, diner en versnaperingen en materialen. Je kunt verder kiezen om met of zonder overnachting te komen, we hebben een beperkt aantal kamers gereserveerd in het van der Valk hotel A1, deze zijn in elk geval beschikbaar tot 1 maart. De kosten voor de retraite met overnachting en uitgebreide maaltijden zijn €415,- voor een tweepersoonskamer en €500,- voor een eenpersoonskamer. Voor een echtpaar zijn de kosten €730,- in een tweepersoonskamer.

Aanmelding voor de retraite is mogelijk tot 17 maart.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.