Retraite: The Power of Loving Kindness II in de Leilinden in Soest

Retraite: The Power of Loving Kindness II in de Leilinden in Soest

The Lord will send His Loving Kindness in the day. And His song will be with me in the night.”
Psalm 42:8 NLT

Verlang je ernaar om meer van Gods liefdevolle vriendelijkheid te ervaren? Naar tijd en ruimte om in Zijn goedheid te zijn? Om even stil te staan en te genieten van schoonheid en genade? Heb je behoefte aan meer vrede in je hart en gedachten? Aan tijd en aandacht voor jezelf? We nodigen je uit voor onze retraite, “The power of loving kindness”.

Het is Gods grootste hartsverlangen voor ons als mensen dat we Zijn liefde ervaren. Hij weet hoe we in Zijn liefdevolle vriendelijkheid op adem kunnen komen. Hoe we kunnen transformeren, van binnenuit, in plaats van steeds harder te werken om maar goed genoeg te zijn. God nodigt ons uit om stil te worden in, tot rust te komen bij en te vertrouwen op Zijn genade en liefdevolle vriendelijkheid. Wat een geschenk!

Soms staan onze bewuste en onbewuste overtuigingen in de weg, om dit bijzondere geschenk te kunnen ontvangen. Buiten ons bewustzijn om is ons zenuwstelsel steeds bezig om de risico’s van de omgeving in te schatten en ons gedrag naar aanleiding daarvan te sturen. Als ons systeem onder druk staat en gestrest is, dan sluit een deel van onze hersenen zich af waardoor we een tunnel visie krijgen. Dit beperkt ons functioneren. Hierdoor kunnen we moeilijk in de rust zijn om te ontvangen, ons potentieel kan zich niet ten volle ontwikkelen en we kunnen onszelf niet zien zoals God ons ziet.

Als we een stapje terug nemen en het streven en de zorgen loslaten, zal de vrede van God ons hart vullen. We kunnen onszelf openen en Zijn liefde binnen laten. Door los te laten, kunnen we terugvallen in Zijn beeld in ons, we veranderen naar Zijn evenbeeld door Zijn liefdevolle vriendelijkheid.

Tijdens deze retraite is Esther Jansen de hoofdspreekster. Haar duidelijke, vriendelijk en rustige manier van spreken maken dat je je op je gemak voelt. Haar heldere uitleg met inzichtgevende oefeningen geven je grip op hoe de materie toe te passen. Gefundeerd, fijngevoelig, to the point en ruimte gevend voor ieders eigen proces hierin. Juist die ruimte voor eigen ontdekkingen maakt de retraite zo waardevol. Ze nodigt je uit om gedurende deze drie dagen mee op reis te gaan; om te ontspannen in de veiligheid van liefdevolle vriendelijkheid.

Je zult leren wat er nodig is voor je brein om nieuwe, helpende verbindingen aan te kunnen leggen. Je zult kennis opdoen over hoe je brein werkt en merken hoe je de natuurlijke processen van je brein kunt inzetten om inzichten te krijgen en integratie en herstel te laten plaatsvinden. Je zult ontdekken dat er niets mis is met je, maar dat het te maken heeft met wat er gebeurd is met je, waardoor je bent waar je nu bent. Veranderingen zijn werkelijk mogelijk wanneer we een ander zicht krijgen in de liefdevolle en vriendelijke aanwezigheid van de altijd Aanwezige.

Tijdens deze retraite is er tijd voor onderwijs, aanbidding, verwondering, verstilling en tijd met elkaar. Je krijgt de kans om ervaringen op te doen die je leven zullen veranderen. Er zal tijd zijn om creatief aan de slag te gaan en natuurlijk gaan we ook genieten van heerlijke maaltijden, gezelligheid, de natuur en veel tijd voor jezelf.

Overnachting:
Mocht je in de buurt willen overnachten dan vragen we je dit zelf te regelen. Er zijn verschillende hotels (zoals een Fletcher hotel) dichtbij de locatie en ook diverse Bread and Breakfast locaties. Wel willen we je vragen speciaal na te vragen wat de annuleringsmogelijkheden zijn. We gaan er in principe vanuit dat de retraite kan doorgaan, er blijft op dit echter een onzekere factor vanwege de ontwikkelingen in de wereld. We raden je daarom aan een overnachting te kiezen waarbij annulering geen probleem is, dit is bijvoorbeeld meestal het geval bij van der Valk hotels.

Dieet wensen:
Heb je bepaalde dieet wensen, geef dit dan aan in de ‘opmerkingen’ blok.

Datum: 4-6 november 2022
Tijden: 09:30 op vrijdag tot zondag 16:30 (inclusief avondprogramma)
Spreker: Esther Jansen
Locatie: De Leilinden in Soest

Kosten: € 300,- (zonder overnachting, inclusief lunch en diner)
Bij opgave voor 4 oktober kom je voor €250,- euro. Echtparen kunnen samen komen voor €450 (vanaf 4 oktober voor €550,-).
De prijs is inclusief lunch, diner en versnaperingen en materialen.

Aanmelden

Soort ticket Prijs Plaatsen
Deelname echtpaar (met korting), zonder overnachting, met maaltijden €450,00
Deelname zonder overnachting, met maaltijden (met korting) €250,00