Advanced module: Hechting, het innerlijk kind, trauma & herstel

Advanced module: Hechting, het innerlijk kind, trauma & herstel

Verdiep jouw IFT kennis; leer vanuit de neurowetenschappen hoe de hersenen werken en hoe we deze kennis kunnen inzetten in het proces van herstel. Ontdek hoe je vanuit een christelijke basis opvattingen vanuit andere effectieve therapieën kunt integreren in het proces dat we met IFT volgen. Ontdek hoe je kunt focussen op een specifiek aandachtsgebied, zoals het innerlijke kind, de impact van trauma op het lichaam, belemmerende gedachten, relaties en hechting, dubbele boodschappen die men in de kindertijd heeft gekregen en hoe die maken dat mensen nu vast zitten en meer.

Insight Nederland verzorgt deze internationale training in Het Terphuis; een landelijk gelegen locatie in Poortugaal, net onder de rook van Rotterdam.

BRENG JOUW KENNIS EN VAARDIGHEDEN OP HET GEBIED VAN IFT OP EEN HOGER NIVEAU
Pauline Skeates, grondlegster van IFT, zal vanuit een christelijke grondslag de neurowetenschap en theorie van IFT samen met diverse praktische werkvormen en behandelmethodes tijdens deze driedaagse training uitdiepen. Het doel van deze drie dagen is om je verdieping en verbreding te geven in je begrip van het IFT proces en jouw kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te brengen.

De trainingen van Pauline zitten vol met informatie en vernieuwende strategieën om integratie en een dieper herstel te faciliteren. Haar energieke, inspirerende en humorvolle stijl van spreken helpen je om nieuwe inzichten makkelijk tot je te nemen. Ze put haar kennis uit een gedegen wetenschappelijke achtergrond en reikt ons bruikbare en waardevolle vaardigheden aan om verder mee aan de slag te gaan als ‘professional’ en/of voor persoonlijke groei.

De thema’s die we per dag gaan uitdiepen zijn:
TRAININGSDAG 1: HECHTING EN ONS SOCIALE VERBONDENHEIDSSYSTEEM.
Vroege ervaringen op het gebied van verbondenheid bepalen de manier waarop wij ons hechten. Als de hechting onveilig is geweest heeft dat impact op de manier waarop wij de wereld om ons heen waarnemen en vervolgens op de manier waarop wij later het leven en zijn uitdagingen benaderen of juist vermijden. Ook als volwassenen heeft deze hechtingsstijl impact op ons vermogen en vertrouwen om betekenisvolle relaties aan te gaan. In deze training leer je hoe je het sociale verbondenheidsysteem kunt benutten met behulp van veilige neuroceptie, het reguleren en terugbrengen van een hyper arrousel en het activeren van het hechtingshormoon, oxytocine bij herstel van hechtingsproblematiek en trauma.

TRAININGSDAG 2 – INNERLIJK KIND, TRAUMA & HERSTEL.
De meesten van ons hebben binnen in ons zelf “afgestoten” delen; we zijn blijven hangen in bepaalde fasen van ontwikkeling door negatieve ervaringen tijdens onze kindertijd. Onverwerkte, nare gebeurtenissen uit het verleden, ontwikkelings- en emotionele achterstanden en verstoringen in het vormen van de persoonlijke identiteit werken vaak nog behoorlijk door in ons leven als volwassene. Deze zaken hebben een grote invloed op ons als individuen maar ook op ons als gemeenschap. Tijdens de training leer je meer over de manieren waarop IFT ons helpt om deze gestagneerde delen te hervinden, er mee in contact te komen en te integreren, zodat je een completer persoon wordt.

Neurowetenschapper Daniel Siegel zegt dat psychologische gezondheid bepaald wordt door de mate waarin er integratie is. Je leert tijdens deze dag een vriendelijke weg te vinden om jezelf en anderen te leren om de afgestoten delen te ontmoeten en te integreren en veranderingen te faciliteren die naar een gezonde ontwikkeling leiden.

Er wordt tijdens de training gebruik gemaakt van de wetenschappelijke bevindingen van o.a. John Bradshaw (Innerlijk kind), Richard Schwartz (Internal Family Systems therapie) en Tania Singer (Compassie Training).

TRAININGSDAG 3 – PRAKTISCHE TOEPASSINGEN VANUIT EEN NEUROWETENSCHAPPELIJK PERSPECTIEF
Deze dag leer je wat er nodig is om neurologische herstructurering plaats te laten vinden zodat oude, niet-helpende overtuigingen en gedachtenpatronen veranderd kunnen worden. Je leert belangrijke aspecten over het functioneren van onze hersenen en hoe we de natuurlijke processen in onze hersenen het beste kunnen benutten voor het proces van verandering, groei en herstel. Pauline zal deze dag de praktische toepassingen die nodig zijn om het proces te faciliteren demonstreren. Ook zal er voldoende ruimte zijn om dit persoonlijk te ervaren, en is er ruimte voor vragen en inbreng.

Deze drie dagen zijn boordevol nieuwe informatie en kennis, ook zal de praktische toepassing van deze inzichten niet ontbreken! Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontmoeting met medecursisten die vanuit interesse of professie de waardevolle nieuwe inzichten van IFT in Europa gebruiken en uitdragen. Deze trainingen zijn een unieke gelegenheid om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Geschikt voor professionals maar ook te volgen in het kader van persoonlijke ontwikkeling.

Er is voor deze training een basis kennis van IFT nodig.

Wanneer je graag in de buurt van Het Terphuis wilt overnachten verzoeken we je om dit zelf te regelen. Er is keuze uit diverse hotels. Hotel Bastion Rotterdam-Zuid is bijvoorbeeld op 9 min rijden. Verder zijn er diverse B & B mogelijkheden.

Je kunt er ook voor kiezen te gast te zijn bij onze particuliere connecties in Poortugaal. De kosten hiervan zijn € 35,- per nacht inclusief ontbijt. Voor meer informatie hierover: saskia@youmakesense.nl

Data: tot nader order uitgesteld
Tijden: dinsdag 9.30 uur – donderdag 16.30 uur (inclusief avondprogramma)
Sprekers: Pauline Skeates
Locatie: Het Terphuis, Kerkstraat 25 in Poortugaal

€ 495,- zonder overnachting. Bij opgave vóór 3 februari ontvang je 70,- vroegboekkorting.
Lunch, diner en versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om voor 1 of 2 dagen te komen.
De kosten van één dag zijn € 225.- (bij opgave voor 1 feb: € 200.-)
De kosten voor twee dagen zijn € 400.- (bij opgave voor 1 feb € 360.-)

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.